Τα Νέα μας

Holistic Qi Health με τη Σοφία Αμούντζια

16-08-2018

Σε όλους μας τυχαίνει να ξεμένουμε από ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ακριβώς όπως και η μπαταρία των smartphones, έτσι και το ανθρώπινο σώμα κάποια στιγμή έχει ανάγκη από φόρτιση. Τα ατομικά ποσοστά ενέργειας επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες: τη διατροφή, την άσκηση και τις μεταβολές του καιρού. Ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας είναι ο επαρκής ύπνος. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 7 ή 8 ώρες ποιοτικού ύπνου για να αντιμετωπίσουμε την επόμενη ημέρα.  Ωστόσο, ο βασικότερος ρυθμιστής της ενέργειάς μας, είναι το Τσι. Εφαρμόζοντας κάποια πρωτόκολλα και συγκεκριμένες τεχνικές, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τις  ζώνες που διαθέτει το σώμα μας. Τι κερδίζουμε με την ενεργοποίησή τους; Υγεία, καλύτερη λειτουργία του νευρικού συστήματος, ρύθμιση της πίεσης, ευεξία, ενέργεια! 

 

Λίγα λόγια για τη Σοφία Αμούντζια

H έμπειρη, καινοτόμος στην Ελλάδα, Holistic FItness and Holistic Life Style Σοφία Αμούντζια & πρωτοπόρος της ολιστικής ζωής & υγείας στην Ελλάδα, ανακάλυψε και πρώτη έφερε, το 2004, στην Ελλάδα τo αυθεντικό holistic fitness/holistic life style το εμπλούτισε η ίδια, το κατοχύρωσε (2008) και το έχει κάνει τρόπο ζωής. Γεννήθηκε και ξεκίνησε την καριέρα της στον Βόλο στην ηλικία των 7 ετών με το ολυμπιακό άθλημα Tae kwon do. Είναι Πτυχιούχος του Α.Π.Θ και GRAFTS, επιστημονική συνεργάτης και γενικός γραμματέας ΑΟΤΕ της ΓΓΑ, με έρευνα στην "Oλιστική προσέγγιση αθλητών υψηλών επιδόσεων και αντιμετώπιση του στρες στον εργασιακό χώρο".  Πρωταθλήτρια Ελλάδος επί πολλά χρόνια στο Tae Kwon Do,  Grandmaster 7 Dan, με παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές διακρίσεις και τοποθέτηση στο υπουργείο εσωτερικών.

Η πρώτη που έφερε στην Ελλάδα το 2000 την μέθοδο Tae Bo (Active Tae Bo με πνευματικά δικαιώματα) και το 2008, το νέο τρόπο ζωής των Ελλήνων, με την αυθεντική εκδοχή του Holistic Fitness and Holistic Life Style, Holistic health.

Το 2004 που άρχισε να ασχολείται με την  ολιστική ζωή στην Ελλάδα, ως "holistic life coach" , ξεκίνησε μία ατέρμονη διαδικασία πράξης και ανακάλυψης νέας γνώσης. Γνώση όχι μόνο μεθόδων ή πρακτικών με γενική έννοια, αλλά και με προσωπική έννοια, δηλαδή διαδικασίας εσωτερικής αναζήτησης (customizing) που σκοπό  έχουν αυτό που όλοι τελικά επιδιώκουμε: την ολιστική υγεία και την καλύτερη ποιότητα ζωής...

Το 2016, για πρώτη φορά, εντάχθηκε στο πρόγραμμα του ιστιοπλοϊκού αγώνα με κλασικά σκάφη “Spetses Classic Yacht Regatta” το αυθεντικό Holistic Fitness-Life style-Health.

Τα 17 χρόνια εργασίας της ως Fitness Manager / Holistic Personal Trainer –and Holistic Life Coach αποτελούν εγγύηση τόσο για το έργο της όσο και για την προσφορά της στο χώρο.

Διαθέτει πολυετή εμπειρία τηλεοπτικών εμφανίσεων σε όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια από το 2000 έως σήμερα. Σκοπός της είναι η σωστή πληροφορία και η γνώση σε βάθος, γύρω από τον ολιστικό (ολοκληρωμένο) τρόπο ζωής, θα σας μετατρέψει εσάς τους ίδιους, σε coach του εαυτού σας!