Τα Νέα μας

Γνωρίστε οικογενειακώς την ιστιοπλοΐα με τον Ναυτικό Όμιλο Ανοιχτής Θαλάσσης ΙΟΒΑΘ και το Himera Sailing School

08-08-2018

Ένας διαφορετικός τρόπος ξενάγησης! Δείτε την πόλη μέσα από την θάλασσα και γνωρίστε οικογενειακώς την ιστιοπλοΐα…

H ιστιοπλοϊα, η τέχνη να ταξιδεύεις στη θάλασσα με την βοήθεια του ανέμου και των πανιών, είναι η πιο αυθεντική και γοητευτική έκφραση της ναυτικής τέχνης. Χιλιάδες ιστιοπλοϊκά σκάφη αρμενίζουν στις προνομιούχες ελληνικές θάλασσες και ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι δοκιμάζουν τις αξέχαστες εμπειρίες που χαρίζει η θάλασσα, πάνω σ’ ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος.

Στο Βόλο, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ανοιχτής Θαλάσσης συνεχίζει εδώ και 32 χρόνια την ναυτική παράδοση της περιοχής, δημιουργώντας κάθε χρόνο δεκάδες νέους ιστιοπλόους και αναπτύσσοντας το άθλημα που τόσες διακρίσεις έχει προσφέρει στη χώρα μαςΗ ιστιοπλοϊα ανοιχτής θάλασσας είναι ένα αρκετά πολύπλοκο σπορ. Χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερη φυσική διάπλαση, δραστηριοποιεί σωματικά και πνευματικά τον άνθρωπο, ανεξάρτητα από την ηλικία και το φύλλο. Η ιστιοπλοϊα απαιτεί αρκετές γνώσεις που εδράζονται στην επιστήμη της φυσικής (μηχανική, υδροδυναμική, αεροδυναμική, ναυπηγική) αλλά και πρακτικές γνώσεις και ικανότητες χειρισμών του σκάφους (ναυτοσύνη). Οι βασικές αυτές γνώσεις διδάσκονται στη σχολή του ΙΟΒΑΘ που λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι μαθητές της σχολής, μετά από πρακτική εξάσκηση 2 περίπου μηνών και γραπτές εξετάσεις, μπορούν ν’ αποκτήσουν δίπλωμα κυβερνήτη, αναγνωρισμένο από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και τις Λιμενικές αρχές. Φυσικά, η απόκτηση ιστιοπλοϊκής εμπειρίας είναι πρωταρχικός παράγοντας για να μπορεί κάποιος να πλεύσει με ασφάλεια στις δύσκολες πολλές φορές ελληνικές θάλασσες.

Για το σκοπό αυτό οι απόφοιτοι των σχολών  έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους ως πληρώματα των ναυταθλητικών σκαφών των μελών του Ομίλου και να λάβουν μέρος στους αγώνες που διοργανώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

* για παιδιά άνω των 10 ετών   

Oι σχολές γίνονται σε συνεργαγία με την Ηimera Sailing    http://www.himera-sailing.gr/ekpaideush

Tηλέφωνα επικοινωνίας:  6974591192 & 6908683107.

e-mail:  info@himera-sailing.gr