Τα Νέα μας

HOLISTIC PILATES από το Νίκο Γιαννιό

21-07-2018

Η μέθοδος Pilates είναι μια αυτο-βιωματική μέθοδος εκγύμνασης, που σχεδιάστηκε από τον Joseph Pilates. Είναι μια μέθοδος γεμάτη αντιθέσεις, περιέργως σκληρή και παράλληλα αιθέρια, απλή και ταυτόχρονα πολύπλοκη. Επικεντρώνεται στη συμμετρική στάση του σώματος, στον έλεγχο της αναπνοής, στην ενδυνάμωση των κοιλιακών, στη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης, λεκάνης και ωμοπλάτης. Επίσης, επικεντρώνεται στην ευλυγισία των μυών, την κινητικότητα των αρθρώσεων και τη μυϊκή ενδυνάμωση, μέσω του ολικού εύρους κίνησης. Δεν προκαλεί τραυματισμούς, αντιθέτως χρησιμοποιείται και σαν μέσο αποκατάστασης τραυματισμών και χρόνιων παθήσεων. Προσιτή μέθοδος για κάθε επίπεδο ασκούμενου, καθώς οι ασκήσεις μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με το κάθε άτομο, τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του.

 

Λίγα λόγια για το Νίκο Γιαννιό

Γεννημένος στην Αθήνα, αλλά μεγαλωμένος στον Βόλο, ο Τρικαλινής καταγωγής Νίκος, είχε από παιδί κλίση στον αθλητισμό και τη γυμναστική.

Ασχολήθηκε για χρόνια με τον κλασικό αθλητισμό σε επίπεδο πρωταθλητισμού και σπούδασε στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, έχοντας ως ειδικότητα, φυσικά, τον κλασικό αθλητισμό.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στα γυμναστήρια Gym Way ως personal trainer, instructor δυναμικών προγραμμάτων (LesMills Bodypump, Trx etc)

Είναι πιστοποιημένος instructor στο Pilates mat & στο Pilates reformer από την Studio One όπως, επίσης, έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια της North Academy.

Έχει γνώση και όρεξη για να δώσει πολλά!