Τα Νέα μας

Μεσογειακή Διατροφή -Ασπίδα Υγείας με τον Κωνσταντίνο Ξένο

04-07-2018
Θα έχουμε την χαρά να φιλοξενήσουμε έναν απο τους καλύτερους διατροφολόγους με μαραθώνιο στο τηλεοπτικό  κοινό!
 
Ο Κωνσταντίνος Ξένος,θα μας αποκαλύψει τους θησαυρούς της μεσογειακής διατροφής και θα μας χαρίσει ένα απόγευμα γεμάτο ενέργεια παρουσιάζοντας την νέα του δουλειά !
 

O κλινικός διαιτολόγος - διατροφολόγος Κωνσταντίνος Ξένος γεννήθηκε στην Αθήνα.

Είναι πτυχιούχος του Leeds Metropolitan University στον τομέα της διατροφής και διαιτολογίας και κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους, έναν στη κλινική διαιτολογία από το ίδιο Πανεπιστήμιο και έναν στη Διατροφική Ιατρική (Nutritional Medicine) από το University of Surrey.

Την τετραετία 2003 – 2007 διετέλεσε προϊστάμενος του διαιτολογικού τμήματος της κλινικής «ΙΑΣΩ GENERAL», ενώ η εντρυφής ενασχόληση του με την επιστήμη της Διατροφικής Γενετικής και της Διατροφικής Γονιδιωματικής τον ώθησε στην ίδρυση του 1ου εξειδικευμένου τμήματος σε ιδιωτική κλινική και από τον Ιούνιο του 2007 προΐσταται του τμήματος Διατροφογενετικής και Έρευνας Θρέψης της «ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ».

Ένθερμος οπαδός της δια βίου μάθησης, από το 2012 είναι υποψήφιος διδάκτορας της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα ασκεί το επάγγελμα του ιδιώτη κλινικού διαιτολόγου - διατροφολόγου, σε προσωπικό του γραφείο.

Την 3ετία 2004-2007 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων- Διατροφολόγων, κατέχοντας τη θέση του Γραμματέα Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων.

Το φθινόπωρο του 2008 και μετά από έντονη σκέψη και προβληματισμό σχετικά με την χαμηλή ποιότητα διατροφικής παιδείας του σύγχρονου Έλληνα, ιδρύει μαζί με μια ομάδα εξαιρετικών επιστημόνων, το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής (ΕΙΔ) με ακρογωνιαίο άξονα δράσης την διατροφική ενημέρωση του Έλληνα πολίτη.

Το βιβλίο που συγγράφει το 2014 μαζί με την Αστερία Σταματάκη με τίτλο «Γνωρίστε τα Ελληνικά super foods” (εκδόσεις Διόπτρα) μπαίνει γρήγορα στη λίστα των best sellers.

Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής και ως μέλος οργανωτικών επιτροπών σε πολλά συνέδρια και διεθνείς επιστημονικές εκδηλώσεις του χώρου, ενώ από το 1996 έως σήμερα έχει παρακολουθήσει όλα τα παγκόσμια συνέδρια διατροφής, κλινικής διαιτολογίας και παχυσαρκίας που έχουν διεξαχθεί.

Από το 1996 έως και σήμερα παρουσιάζει ανελλιπώς ενότητες διατροφικών συμβουλών στην τηλεόραση, σε όλα τα κανάλια, άλλοτε ως παρουσιαστής εκπομπών διατροφής και υγείας και άλλοτε ως καλεσμένος, ενώ είναι μόνιμος αρθρογράφος πολλών περιοδικών που ασχολούνται με θέματα υγείας και διατροφής.