Τα Νέα μας

Μία τεχνική αντι-στρες αναπνοής από τη Σοφία Αμούντζια

01-02-2019

Στην άσκηση η αναπνοή είναι πολύ σημαντική γιατί αυτή οξυγονώνει τους μυς βελτιώνοντας την καλύτερη αιμάτωσή τους άρα και την καλύτερη απόδοση. Πότε παρατήρησες τελευταία φορά την αναπνοή σου; Πότε πήρες μια μεγάλη εισπνοή, η οποία γέμισε κάθε σημείο του σώματός σου; Δες αυτήν την τεχνική βαθιάς αναπνοής αντι-στρες που δείχνει η Σοφία Αμούντζια, Holistic Life Coach και πρωτοπόρος της ολιστικής ζωής και υγείας στην Ελλάδα, για να μειώσεις το στρες, να αποκτήσεις ενέργεια και να ενεργοποιήσεις όλο σου το σώμα

Eφάρμοσέ τη στο γραφείο, στο σπίτι ή στo ύπαιθρο και αύξησε το εύρος της αναπνοής σου. Θα μάθεις να αναπνέεις σωστά,να διαχειρίζεσαι το άγχος σου και να το αποβάλεις, όταν νιώθεις πίεση και αρνητική ενέργεια.

Ποια είναι τα οφέλη της βαθιάς αναπνοής:

Αυξάνει την ενέργεια: Το οξυγόνο είναι η πηγή ενέργειας που χρειάζονται τα κύτταρά μας. Τα αναζωογονεί και ανανεώνει όλο το σύστημα.

Βελτιώνει το αναπνευστικό σύστημα: Αναπνέοντας βαθιά, ανοίγει το διάφραγμα, δημιουργώντας περισσότερο χώρο στους πνεύμονες. Η βαθιά αναπνοή απελευθερώνει την ένταση στο διάφραγμα και τους αναπνευστικούς μύες.

Ηρεμεί το νευρικό σύστημα: Η βαθιά αναπνοή ενεργοποιεί το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, επιφέροντας ηρεμία στο σώμα.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό: Η βαθιά αναπνοή μπορεί να προστατέψει τον οργανισμό από βακτήρια και ιούς.

Μειώνει το στρες: Όταν έχεις στρες η αναπνοή γίνεται επιφανειακή, κοφτή και ρηχή, και οι μυικοί ιστοί συστέλλονται. Η διαφραγματική αναπνοή μειώνει το στρες.

Ενισχύει την καλή διάθεση: Μειώνοντας το στρες, βελτιώνεται η διάθεσή σου επειδή αυξάνονται τα επίπεδα της σεροτονίνης και των ενδορφινών, ορμονών της ευτυχίας.

Βελτιώνει το καρδιαγγειακό σύστημα: Η βαθιά διαφραγματική αναπνοή τονώνει, ενθαρρύνει και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στην καρδιά, το συκώτι, τον εγκέφαλο και στα αναπαραγωγικά όργανα.

Ενδυναμώνει το πεπτικό σύστημα: Η αναπνοή συμβάλλει στην αυξημένη αιματική ροή στο πεπτικό σύστημα, ενθαρρύνοντας την εντερική κίνηση και την πέψη, ανακουφίζοντας από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και τη δυσκοιλιότητα.

Βελτιώνει τη συγκέντρωση: Ο εγκέφαλος απαιτεί οξυγόνο για να λειτουργήσει. Η βαθιά αναπνοή μεταφέρει οξυγόνο στον εγκέφαλο, χαλαρώνει το νου και αυτό με τη σειρά του βελτιώνει την ικανότητα μάθησης, συγκέντρωσης και απομνημόνευσης και προάγει την παραγωγικότητα.

Προστατεύει από την πρόωρη γήρανση: Η βαθιά αναπνοή επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης, αυξάνοντας την έκκριση αντιγηραντικών ορμονών.

Δες αυτήν την τεχνική βαθιάς αναπνοής αντι-στρες για ενέργεια από τη Σοφία Αμούντζια

 

Φίλια Μητρομάρα

Πηγή: www.wefit.gr